Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


Find os på FACEBOOK >>

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Mere Vegetar Light

Slankenyt 489, uge 24, 2019


Et forsøg med bananfluer viser, at for meget sukker fremmer overspisning og fedme

lagkage

Sukkerrig kost fremmer overspisning

Nogle undersøgelser tyder på, at en af grundene til, at folk med fedme overspiser, er, at de ikke nyder maden helt så meget som slanke mennesker.

Det skulle især gælde søde sager. Det vides dog ikke, om det er fedme i sig der forårsager smagsændringer, eller om det er indtagelse af bestemte fødevarer, der er årsag til ændringen. Det er også uklart, hvordan disse ændringer påvirker appetit og tendensen til fedme.

Nu har forskere i et forsøg opdaget at bananfluer på en sukkerrig diæt hæmmede deres smagsløg og deres evne til at smage sødt, hvilket igen fik dem til at overspise og blive fede. Det var det at spise sukker, der i forsøget forårsagede smagsændringer. Smagsændringerne var altså ikke en konsekvens af fedme.

Dette forsøg kan have stor betydning, for hvis mennesker reagerer på samme måde, er forskere tættere på at forstå, hvordan for meget sukker kan bidrage til overspisning og fedme.

Kilde: Christina E. May m.fl. High Dietary Sugar Reshapes Sweet Taste to Promote Feeding Behavior in Drosophila melanogaster. Cell Reports. Volume 27, issue 6, P 1675-1685.E7, May 07, 2019. DOI:https://doi.org/10.1016/j.celrep.2019.04.027.

Kommentar:

I Danmark indtager vi meget sukker, både fra det vi selv tilsætter og især fra al den skjulte sukker, vi får fra ultraforarbejdede fødevarer, som vi ikke tænker over.

Som andre undersøgelser har vist, har det sandsynligvis stor betydning, hvor meget maden er forarbejdet.

Ultraforarbejdedede fødevarer er en væsentlig årsag til fedme, hvorimod minimalt forarbejdede fødevarer gør det lettere at komme ned i vægt.

Læs evt. artiklen: Ultraforarbejdet mad forårsager overspisning og vægtstigning


Bog om slankeværdi

Helbredende kost

Kunsten at ændre vaner