Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 69. Uge 33, 2006

INDHOLD:

  1. Forskellige diæter, samme vægttab
  2. Veganerkost mod diabetes giver også vægttab
  3. Negative kommentarer om vægten kan give vedvarende problemer
  4. Rygning under graviditet kan give overvægt

1) Forskellige diæter, samme vægttab

Videnskabelige studier af forskellige slankemetoder viser, at virkningen på vægten stort set er den samme, uanset hvilken metode du vælger, nemlig et gennemsnitligt på omkring 5-7 % af udgangsvægten.

Fem populære diætformer blev undersøgt, bl.a. måltidserstatninger (Slim-Fast), kaloriereducering (Vægtvogterne/Weightwatchers) og Atkins´ (kulhydratfattig/proteinrig).

Vægttabet var 5-7 % af udgangsvægten, blandt de som fulgte kurene, og der var ingen forskelle i vægttabet mellem diæterne.

I en anden undersøgelse blev en lang række videnskabelige studier gennemgået, hvor effekten af en fedtfattig og kaloriebegrænset diæt i forhold til en kulhydratfattig diæt på vægttab var undersøgt. Efter et år havde forsøgspersonerne i begge grupper tabt 3-10 % af udgangsvægten.

I en tredje undersøgelse har man gennemgået de videnskabelige studier, med forsøgspersoner, der modtog råd om at følge en kaloriefattig diæt og fik kostvejledning, livsstilsterapi og/eller råd om motion.

Ingen af studierne rapporterede om gennemsnitlige vægttab over 5 % af udgangsvægten.

Læs evt. mere om emnet i nyhedsbrevet fra motions- og ernæringsrådet her:
http://www.meraadet.dk/gfx/uploads/7166_Nyhedsbrev4.pdf

Kommentar:

Det er ret tydeligt, at de mest almindelige metoder til vægttab kun giver begrænsede resultater.

Du kan altså forvente at tabe ca. 5 % (måske op til 10 %) af din udgangsvægt, hvis du hører til en af de forholdsvis få, der er i stand til at gennemføre en af de almindelige slankekure.

De fleste overvægtige har brug for både at vide, hvordan de taber sig på en fornuftig måde og noget om, hvordan de ændrer vaner.


2) Veganerkost mod diabetes giver også vægttab

En undersøgelse har vist, at veganerkost – altså en kost helt uden kød, fjerkræ, æg, fisk, mælk og ost – både hjælper diabetikere og giver vægttab, endda selv om der ingen begrænsninger var på kalorieindtagelsen.

Formålet med undersøgelsen var ikke vægttab. Alligevel viste det sig, at de deltagere der var på veganerkosten tabte 6,5 kg i gennemsnit, mens de der var på en anden fedtfattig og sukkerfattig kost tabte 3,1 kg i løbet af de 22 uger undersøgelsen varede.

Læs evt. mere her: http://www.nomedica.dk/ugeskrift31_2006.htm


3) Negative kommentarer om vægten kan give vedvarende problemer

Piger, hvis familie kritiserer deres vægt eller spisevaner, kan udvikle vedvarende negativ opfattelse af deres krop og mindre selvtillid. Det viser en ny undersøgelse.

Forskerne opdagede, at ud af 455 kvinder med negativ opfattelse af deres krop, sagde mere end 80 % at deres forældre eller søskende var kommet med negative kommentarer om deres krop i barndommen. Mange mente, at kommentarerne viste en generel mangel på kærlighed og støtte. Også selv om deres søskende eller forældre kun lejlighedsvis kom med kommentarer om deres vægt eller kropsform.

Forskerne mener, at forældre skal være bevidste om, at deres ord kan have vedvarende virkning på deres døtres selvopfattelse.

(Kilde: Pediatrics, August 2006).

Kommentar:

Det er med andre ord vigtigt at finde og bruge positive metoder til at motivere overvægtige børn til at tabe sig. Det duer ikke at bebrejde dem eller kritisere dem ved at kalde dem tykke, dovne e.l.

Det samme gælder givetvis voksne!

God støtte og opbakning betyder ofte utrolig meget for succes med en slankekur.


4) Rygning under graviditet kan give overvægt

Når 14-årige børn er overvægtige, kan det skyldes, at deres mor røg under graviditeten, viser ny undersøgelse

Undersøgelsen tyder på, at rygning under graviditeten ændrer børnenes fysiologi så de f.eks. hurtigere tager på i vægt eller har uorden i appetitreguleringen.

(Helle Falborg, cancernyt 8-8-2006, American Journal of Epidemiology 2006;164:317-325)

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab