Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 480, uge 04, 2019


Periodevis faste giver vægttab og forbedrer helbredetPeriodevis faste

Periodisk faste (også kaldet intermittent fasting) er en måde at faste og spise på, hvor du i regelmæssige perioder skiftevis spiser og faster.

Nu har forskere fra University of Adelaide undersøgt virkningen af forskellige diæter på vægttab og kvinders sundhed.

Deres undersøgelse viser, at overvægtige kvinder taber mere vægt og i størst udstrækning forbedrer deres helbred ved at kombinere periodisk faste med en strengt kontrolleret kost.

Undersøgelsen, der blev offentliggjort i tidsskriftet Obesity, inkluderede 88 kvinder, der fulgte omhyggeligt kontrollerede diæter i en periode på 10 uger.

De overvægtige, der fulgte en diæt, hvor de spiste 70 % af deres kaloriebehov og fastede hver anden dag (efter morgenmaden), tabte mest vægt — omkring ½-1 kg om ugen. De forbedrede også deres sundhed mere end dem, der kun begrænsede deres kost eller kun gennemførte periodisk faste.

Kilde: Amy T. Hutchison m.fl. Effects of Intermittent Versus Continuous Energy Intakes on Insulin Sensitivity and Metabolic Risk in Women with Overweight. Obesity. 20 December 2018 https://doi.org/10.1002/oby.22345

Pressemeddelelse om undersøgelsen

Kommentar

Hvis du ønsker at faste, er den letteste og mest effektive metode, at følge Sikker Slank-programmet (sænke din kalorieindtagelse uden at det går ud over din mæthed) og blot forlænge den naturlige faste, som vi alligevel altid gennemfører hvert døgn.

Der findes forskellige former for periodisk faste. En lettere og lige så effektiv metode, end den anvendt i undersøgelsen, er at forlænge den naturlige (natlige) fasteperiode, så du enten venter med at spise morgenmad eller stopper med at spise tidligere på dagen (eller begge dele), så du alt i alt fx kun spiser i en periode på 8 timer i løbet af en dag.

Læs mere om det her: Daglig fasteperiode giver vægttab og lavere blodtryk

Det er kostvaner, som du rimelig let kan gøre til daglige rutiner, og forholdsvis hurtigt begynder at holde af. Det er derfor den måde, som det er lettest at fortsætte med, hvis du ønsker at inkludere faste i din livsstil.


Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab