Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 478, uge 42, 2018


D-vitamin fremmer vægttab

D-vitamin fra solen

D-vitamin fra solen eller kosttilskud fremmer måske vægtttab.

En ny undersøgelse viser, at kosttilskud med D-vitamin kan fremme vægttab og reducere risikofaktorer for fremtidig hjertesygdom og metabolisk sygdom hos overvægtige og svært overvægtige børn.

Resultatet af undersøgelsen tyder på, at et simpelt tilskud af D-vitamin kan være en del af en effektiv strategi til at tackle fedme i barndommen, og reducere risikoen for alvorlige sundhedsmæssige problemer såsom hjertesygdom i voksenalderen.

Niveauer af D-vitamin, kropsfedt og blodmarkører for leverfunktion og hjertesundhed blev vurderet ved studiestart og 12 måneder senere.

Resultatet blev, at de børn og unge, der fik vitamin D-tilskud, havde betydeligt lavere BMI, mindre kropsfedt og forbedrede kolesterolniveauer efter 12 måneder.

European Society for Paediatric Endocrinology. "Vitamin D supplements may promote weight loss in obese children." ScienceDaily. ScienceDaily, 27 September 2018. <www.sciencedaily.com/releases/2018/09/180927215656.htm>.

Kommentar:

Interessant undersøgelse. Det store spørgsmål er nu, om tilskud af D-vitamin også vil kunne hjælpe nogle voksne med svær overvægt.


Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab