Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 477, uge 41, 2018


Hold knoglerne stærke under vægttab

Calcium fra grønt

Grøntsager er med til at holde knoglerne stærke

En undersøgelse viser, at vægttab kan forværre knogletæthed, knoglearkitektur og knoglestyrke.

Douglas P. Kiel, hovedforsker for undersøgelsen, udtalte: "Undersøgelsen er signifikant, fordi den anvendte data om vægtændringer over 40 år hos deltagere i Framingham-undersøgelsen. Vi påviste, at mænd og kvinder med både kortere vægttab over 4-6 år og et længerevarende vægttab over 40 år, havde mere mikro-arkitektonisk forringelse af deres knogler end personer, der ikke tabte sig."

Størrelsen af ændringer i skelettet var klinisk signifikant og svarer til en næsten tredobbelt stigning i risikoen for brud hos dem, der tabte 5 % eller mere i vægt over 40 år.

Elizabeth (Lisa) Samelson, ph.d., advarer om, at "Ældre voksne, der taber sig, bør være opmærksomme på de potentielle negative virkninger på skelettet og måske overveje at modvirke disse virkninger gennem interventioner som vægtbærende motion og at spise en afbalanceret kost. I betragtning af, at vægttab er meget almindelig hos ældre voksne, er der behov for yderligere forskning for at vurdere, om disse knogleforringelser kan forebygges gennem interventioner eller terapi. "

Kilde: Hebrew SeniorLife Institute for Aging Research. "Weight changes associated with reduced bone strength." ScienceDaily. ScienceDaily, 1 June 2018. <www.sciencedaily.com/releases/2018/06/180601160434.htm>.

Det er værd at være opmærksom på, at en langvarig kaloriefattig kost med et lavt indhold af knogleopbyggende næringsstoffer kan gå ud over knoglerne.

Medmindre du er rimelig sikker på, at din kost indeholder nok af alle knoglevenlige næringsstoffer under dit vægttab, er det en god ide dagligt at tage kosttilskud med knoglevenlige næringsstoffer. Brug fx OsteoRemin Forte fra firmaet Biosym, som indeholder en plantebaseret calcium (fra alger) sammen med magnesium, K2-vitamin og D3-vitamin, der alle er vigtige næringsstoffer for knoglerne.

Læs også artiklen: Næringsstoffer til dine knogler — fra kost og kosttilskud


Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab