Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


Find os på FACEBOOK >>

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Mere Vegetar Light

Slankenyt 475, uge 39, 2018


En kombination af fedt og kulhydrater virker særlig fristende

småkager

Hjernens belønningscenter stimuleres mere af fødevarer med et højt indhold af både fedt og kulhydrater end af fødevarer, der kun indeholder fedt eller kun kulhydrater.

Det viser en undersøgelse, der involverede 206 voksne. Undersøgelsen støtter ideen om, at disse former for fødevarer overtager og forstyrrer de naturlige kontrolmekanismer i kroppen, der styrer vores indtagelse af mad.

Det er almindeligt, at overforarbejdede fødevarer har et højt indhold af både raffinerede kulhydrater og fedt.

Forskerne har en teori om, at kombinationen af fedt og kulhydrater har en særlig kraftig virkning på hjernens belønningscenter, fordi den samtidige aktivering af fedt- og kulhydratsignalveje har en effekt, som den menneskelige fysiologi ikke har udviklet sig til at kunne håndtere på en fornuftig måde.

Kilde: Alexandra G. DiFeliceantonio, Dana M. Small m.fl. Supra-Additive Effects of Combining Fat and Carbohydrate on Food Reward. Cell Metabolism. VOLUME 28, ISSUE 1, P33-44.E3, JULY 03, 2018. DOI:https://doi.org/10.1016/j.cmet.2018.05.018

Kommentar:

Det er ikke så underligt, at mange finder det umådeligt svært at modstå de overforarbejdede fødevarer, der fylder hylderne i butikkerne. De indeholder netop en del raffinerede kulhydrater sammen med en del fedt.

Den type fødevarer kan let friste os over evne.

Det er en af flere forklaringer på, hvorfor junkmad kan virke så tiltrækkende, og hvorfor nogle mennesker føler sig direkte afhængig af den type fødevarer.

Vi ser denne kombination i mange færdigretter, kiks, wienerbrød, chokolade, kager mv. — ja endda i meget af det almindelige brød, som vi kan købe.


Bog om slankeværdi

Helbredende kost

Kunsten at ændre vaner