Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 197. Uge 02, 2012

En gåtur mindsker trangen til chokoladeGåtur

En 15-minutters gåtur kan mindske trangen til chokolade. Det viser en ny undersøgelse.

Undersøgelsen viste, at selv i stressede situationer spiste personer på arbejdede, kun halvt så meget chokolade, som de normalt ville have gjort, såfremt de gik en tur på 15 minutter, før de begyndte at arbejde.

Det ser altså ud til at korte pauser med motion væk fra skrivebordet kan mindske trangen til snacks/chokolade.

I undersøgelsen opholdt 78 personer, der regelmæssigt spiste chokolade, sig i et simuleret arbejdsmiljø, efter de havde afholdt sig fra chokolade i to dage.

To grupper blev bedt om at tage en rask 15-minutters gåtur på et løbebånd, og blev derefter givet arbejde, der skulle færdiggøres ved et skrivebord.

Den ene gruppe fik en let ikke-stressende opgave, mens den anden blev bedt om at færdiggøre et mere krævende job. De to andre grupper blev bedt om at tage et hvil inden de udførte de samme opgaver som de to første grupper. Igen blev halvdelen givet en lettere og resten en mere udfordrende opgave. Chokolade var til rådighed i en skål på bordet for alle deltagere, imens de udførte deres arbejde.

Deltagerne, der havde motioneret, før de udførte arbejdet, indtog i gennemsnit kun ca. halvt så meget chokolade som de andre — nemlig omkring 15 gram, sammenlignet med 28 gram.

Vanskeligheden af opgaven gjorde ingen forskel for den mængde chokolade, de spiste, hvilket tyder på, at stress ikke bidrog til deres trang til chokolade.

Kilde: Adrian H. Taylor og Hwajung Oh
Brisk walking reduces ad libitum snacking in regular chocolate eaters during a workplace simulation Original Research Article
Appetite, Volume 58, Issue 1, February 2012, Pages 387-392


Slanketip ...

Bekæmp lækkersult med motion

Motion giver bedre appetitregulering
Hvis du er lækkersulten, og du ved, det ikke er ægte sult, så prøv med motion. Det kan ofte fjerne lysten til at spise, selv om du ikke er sulten.

Hvis du får lyst til at proppe noget i munden, selv om du godt ved, at du egentlig ikke er sulten, så foretag dig et eller andet. Gå en lille tur, gør rent i huset – blot et eller andet, der får din opmærksomhed væk fra at spise.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab