Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 180. Uge 35, 2011

Tyg maden og tab dig

Et nyt studie viser, at mennesker, der tygger deres mad mere, indtager færre kalorier, hvilket kan hjælpe dem med at kontrollere deres vægt.

Forskere fra Harbin Medical University i Kina serverede en typisk morgenmad til 14 overvægtige unge mænd og 16 unge mænd med normal vægt, for at se om der var forskelle på, hvordan de tyggede deres mad. Forskerne så også på, om mere tygning ville føre til at deltagerne spiste og, om det ville påvirke niveauet af blodsukker og nogle af de hormoner, der regulerer appetitten.

Det viste sig, at de deltagere, der tyggede maden 40 gange i stedet for ca. 15 gange, indtog 11,9% færre kalorier. Det viste sig også, at mere tygning var forbundet med lavere indhold af hormonet ghrelin i blodet, som stimulerer appetitten, og et højere niveauer af hormonet CCK, som menes at nedsætte appetitten. Tygningen påvirkede ikke blodsukkeret.

Sammenlignet med slanke deltagere, spiste overvægtige deltagere hurtigere og tyggede maden mindre.

Kilde: Jie Li m.fl. Improvement in chewing activity reduces energy intake in one meal and modulates plasma gut hormone concentrations in obese and lean young Chinese men
American Journal of Clinical Nutrition, august 2011. doi: 10.3945/ajcn.111.015164

Kommentar:

Når du udsætter dine smagsløg og andre sanser for mad i længere tid, ved at tygge maden grundigt og holde den i munden, længere, end du plejer, vil du opleve en fornemmelse af mæthed, før du når at spise
for meget.

Er du vant til at spise for hurtigt er det slet ikke så let at ændre den vane, men gør det alligevel!

Det er besværet værd at vænne dig til at spise langsomt og nyde maden.

Prøv at vænne dig til at spise det halve af, hvad du plejer til et måltid, men tyg maden dobbelt så længe, og du bliver sandsynligvis lige så mæt.


Slanketip ...

Træn dine fedtceller møre

Hos de fleste opstår der perioder, hvor kroppen tilsyneladende holder så godt fast på fedtet, at der ingenting sker, næsten uanset hvad de stiller op. Her kan ihærdig motion hjælpe — altså den slags, som virkelig giver sved på panden.

Hård konditionstræning kan få selv de mest genstridige fedtceller til at slippe fedtet, så længe du ikke indtager flere kalorier, selv om du motionerer mere og hårdere.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab