Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 127. Uge 40, 2009

Sene måltider medvirker til overvægt

Det viser et nyt forsøg med mus, og det gælder sandsynligvis også for mennesker.

Når vi indtager flere kalorier, end vi forbrænder, bliver overskuddet enten brændt af som varme eller deponeret.

Om overskud af kalorier sætter sig som fedt kan afhænge af, hvornår du indtager dem. Det viser en ny undersøgelse.

Et forsøg med mus viser, at det sandsynligvis påvirker vægten, hvornår du spiser. Det skyldes at kroppens døgnrytme er med til at afgøre om de ekstra kalorier bliver til overvægt.

Forskere fra Northwestern University i Illinois har undersøgt, hvordan mus reagerer på at blive fodret på forskellige tider af døgnet.

Det viste sig, at mus, der blev givet fedtrig foder på tidspunkter, hvor de normalt sov, i betragtelig omfang tog på i vægt.

I en periode på 6 uger kunne to grupper af mus spise lige så meget fedtrig foder, som de havde lyst til.

Den gruppe mus, der blev fodret på tidspunkter, hvor mus normalt sover (om dagen), tog 48 % på, sammenlignet med mus, der fik det samme foder, men på tidspunkter, hvor mus normalt er vågne (om natten), som tog 20 % på.

Der var ingen forskel på, hvor mange kalorier, de to grupper indtog eller hvor meget, de bevægede sig.

Forskerne mener, at resultatet af undersøgelsen viser, at vores døgnrytme, og hvornår i døgnet vi spiser, i væsentlig grad kan påvirke vægten.

Kilde: Deanna M. Arble, Fred W. Turek m.fl.
Circadian Timing of Food Intake Contributes to Weight Gain
Obesity 3 September 2009.
Obesity (2009) doi:10.1038/oby.2009.264

Læs evt. også om undersøgelsen på universitetets hjemmeside

Kommentar:

Mange af os undervurderer betydningen af menneskets naturlige døgnrytmer, fx ved at gå for sent i seng, og efterfølgende enten sove for lidt eller for længe. Eller ved at spise meget om aftenen eller måske endda snacks e.l. efter midnat.

Eftersom det ser ud til, at de mekanismer, der styrer kroppens døgnrytmer, kan påvirke vægten, vil en bedre planlægning af måltider måske være en enkel og effektiv hjælp til at bekæmpe overvægt.

Hvis resultatet af undersøgelsen holder stik for mennesker betyder det altså, at du vil kunne tabe dig ved blot at tilrettelægge dine måltider, så du undgår store måltider sidst på dagen og lader være med at hyggespise om aftenen/natten.


2) Mail: Livsstilsændring skal der til

Jeg har købt og læst dine bøger. De er gode. Lige nu hører jeg sikker slank på MP3, og det er super godt. Jeg har hørt det mange gange nu, og bliver mere og mere motiveret til at komme i gang. Har været med i din slankeklub og må tilstå at jeg ikke har været helhjertet med, MEN nu hvor jeg hørte Sikker Slank lydfilerne gik der pludselig en prås op for mig: det er en livsstilsændring, der skal til.

Ja ordet kender jeg og bruger det også, men det var først da jeg hørte, at man ikke kan leve usundt i weekenden og mange tykke egentlig ikke ved hvor meget, de spiser i weekenden, at jeg forstod at denne kostomlægning er for resten af livet, som der også blev sagt.

Nu hvor jeg hører igen og igen bliver jeg ligesom klarsynet på virkeligheden. Tak!

Hilsen
Helle Ansbjerg

Kommentar:

Det er min erfaring, at når en overvægtig helt forstår, hvad der kræves, og derefter er villig til at gennemføre det, er det slet ikke så svært endda!

Det er de halve løsninger, eller ikke at være konsekvent, der kan gøre slankeprojektet besværligt eller uoverskueligt. Læs evt. mere om at ændre vaner her.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab