Sikker Slank

Slankenyt logo


Find os på FACEBOOK >>

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Mere Vegetar Light

Slankenyt nr. 135. Uge 2, 2010

Ikke fedt men kalorier i kosten bestemmer vægten

Ny forskning viser, at det ikke gør nogen forskel på vægten, hvilken form for fedt, du indtager.

Forskerne analyserede data fra 89.432 mænd og kvinder fra seks forskellige lande, der deltager i ”The European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition Study”. Deltagerne blev fulgt i op til 10 år.

Den procentdel af kalorier, som deltagerne fik fra fedt i modsætning til protein eller kulhydrat, havde intet at gøre med, hvor meget de tog på i de efterfølgende år. Heller ikke hvilken form for fedt, de indtog, betød noget.

Det gennemsnitlige fedtindtag varierede fra 31,5 procent til 36,5 procent af den samlede kalorieindtagelse. Men forskerne fandt altså ingen sammenhæng mellem, hvor meget deltagerne havde taget på, hvor meget fedt, de spiste, eller hvor mange flerumættede fedtstoffer, de havde indtaget, kontra mættede fedtstoffer.

Forskerne bemærker, at der findes masser af bevis for de potentielle skader fra en kost med højt indhold af mættet fedt og transfedtsyrer, fx på hjertets sundhed.

Kilde: Nita G Forouhi m.fl.
Dietary fat intake and subsequent weight change in adults: results from the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition cohorts
American Journal of Clinical Nutrition, December 2009 90: 1632-1641. doi:10.3945/ajcn.2009.27828

Kommentar:

Det nye her er, at det ikke havde betydning, hvor fedtet kom fra. Både mættet og umættet fedt giver kalorier og vægtstigning, hvis du indtager mere, end du forbruger.

Selv om det sandsynligvis ikke gør nogen forskel rent vægtmæssigt, hvilke fedtstoffer, du indtager, gør det en meget stor forskel for din sundhed.

Fravælg de usunde kilder til fedt (især de animalske fødevarer) og vælg de sunde kilder til fedt (vegetabilske fødevarer som nødder, avocadoer mv.).

Bog om slankeværdi

Helbredende kost

Kunsten at ændre vaner