Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 115. Uge 2, 2009


  1. Mørk chokolade mætter bedst og lidt er sundt
  2. Overvægt øger risiko for hovedpine
  3. Mail: Hvordan taber jeg de sidste kilo?

1) Mørk chokolade mætter bedst og lidt er sundt

Et forskningsresultat fra Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet har vist, at mørk chokolade mætter meget mere end lys chokolade, og du efterfølgende sandsynligvis har mindre lyst til sødt, salt og fedt.

16 deltagere i forsøget indtog på to forskellige tidspunkter enten mørk eller lys chokolade. Begge gange havde de fastet 12 timer, før de spiste 100 gram chokolade i løbet af 15 minutter.

I de efterfølgende 5 timer registrerede deltagerne hver halve time bl.a. deres sult, mæthed og lyst til specielle madvarer.

2½ time efter chokoladen var spist, havde deltagerne mulighed for at spise al den pizza, de havde lyst til, men blev bedt om kun at spise indtil de følte sig behageligt mætte.

Det viste sig nu, at kalorieindtaget ved det efterfølgende måltid, som de kunne spise frit af, var 15 procent lavere, når de havde spist den mørke chokolade forinden, end når de havde spist den lyse chokolade.

Deltagerne gav desuden udtryk for, at den mørke chokolade gav dem markant mindre lyst til at spise sødt, salt eller fedt.

Kilde: Det Biovidenskabelige Fakultet 10-12-2009

Hvis du ikke kan holde dig fra chokoladen er det altså meget bedre at vælge mørk chokolade af god kvalitet frem for lys chokolade. God mørk chokolade indeholder også gavnlige fedtsyrer og er rig på antioxidanter.

En anden undersøgelse tyder dog på, at det kun er sundt at spise en lille smule mørk chokolade (hvad der svarer til 6-7 gram dagligt i gennemsnit).

Kilde: Romina di Giuseppe, Licia Iacoviello m.fl. Regular Consumption of Dark Chocolate Is Associated with Low Serum Concentrations of C-Reactive Protein in a Healthy Italian Population. The journal of Nutrition October 2008, vol. 138 no. 10 1939-1945.
Læs evt. mere om den undersøgelse her

Holder du meget af chokolade er det altså vigtigt, at du holder dig til den mørke chokolade og kun en lille smule.

Både friske frugter og en lille smule mørk chokolade er velegnet til at tage trangen til noget sødt lige efter et måltid eller mellem måltider.


2) Overvægt øger risiko for hovedpine

Fedme og overvægt øger risiko for hovedpine.

I en analyse af 7.601 mænd og kvinder fandt forskerne, at overvægt og fedme øgede risiko for at lide af hovedpine med 20 - 40 %.

Forskerne vurderede derfor, at vægttab måske bør være del af kuren mod hovedpine blandt overvægtige.

Kilde: Body mass index and headaches: findings from a national sample of US adults
Cephalalgia. Volume 28 Issue 12, Pages 1270 – 1276


3) Mail: Hvordan taber jeg de sidste kilo?

Jeg har vejet lige over 100 kg, men nu er jeg kommet ned på ca. 80. Det er jeg naturligvis meget glad for, men nu har jeg svinget mellem 79 og 80 kg i snart to måneder!?

Jeg mener selv, at jeg spiser fornuftig og passer på med alt det der feder og jeg dyrker ca. ½ times motion hver dag!

Sååå .... hvorfor taber jeg mig ikke længere?!

Mvh
Tina

Hej Tina

Flot klaret, at du har tabt over 20 kg !

Nu kommer det svære!

Nu gælder det om at holde motivationen i top, være tålmodig og gribe tingene rigtigt an.

Efterhånden som du taber dig bliver du også nødt til at indtage færre kalorier og/eller forbrænde endnu flere med motion, end da du startede med at tabe dig.

En krop på over 100 kg. bruger flere kalorier, og har en højere forbrænding, end en krop på ca. 80 kg.

Du skal altså justere lidt på din kalorieindtagelse og dit kalorieforbrug, så du fortsat kan tabe dig.

En anden -- og rigtig uretfærdig -- årsag er, at fedtceller opfører sig på en måde, der gør det ekstra svært for tidligere overvægtige at fastholde et vægttab.

Mens man tager på i vægt vokser hver enkelt af fedtcellerne til et punkt, hvor de ikke kan blive større. Når der ikke er plads til mere fedt i kroppens fedtceller – ca. ved 20 kilos overvægt – begynder fedtcellerne at dele sig (formere sig), så der er plads nok til at deponere fedtet. Problemet er bare, at der sandsynligvis ikke bliver færre fedtceller igen, hvis du efterfølgende taber dig.

Det kræver derfor lidt ekstra af dig at nå og fastholde din idealvægt, når du har vejet over 20 kilo for meget.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab