Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 50

INDHOLD:
1) Veganerkost er effektiv slankekost
2) Hvert syvende barn vejer for meget

Kære læser

En ny undersøgelse viser, at en fedtfattig veganerkost giver vægttab uden motion, uden du behøver at tælle kalorier og uden du behøver at passe på med, hvor meget du spiser. Lidt om det i denne uge.

Med venlig hilsen
John Buhl


Veganerkost er effektiv slankekost

Kunne du tænke dig at tabe dig, uden du behøver at dyrke ekstra motion, uden du behøver at tælle kalorier og uden du behøver at spise mindre portioner mad?

Ja, hvem kunne ikke det ... men det lyder næsten for godt til at være sandt.

Alligevel har en ny undersøgelse vist at det faktisk er muligt! Undersøgelsen er offentliggjort i september 2005 i American Journal of Medicin.

Der er dog et "lille men" ... du skal nemlig være villig til at ændre din kost til en fedtfattig veganerkost, og det er nok de færreste, der har mod på så store ændringer.

En veganerkost er en kost, som er helt fri for animalske fødevarer - altså intet kød, fjerkræ, æg, fisk eller mejeriprodukter.

64 overvægtige kvinder blev tilfældigt opdelt i to grupper, som enten skulle spise en fedtfattig veganerkost eller en mere moderat fedtfattig diæt, der bl.a. anvendes til at sænke kolesteroltallet.
(National Cholesterol Education Program guidelines)

Gruppen med veganere tabte i gennemsnit 5,9 kg på 14 uger, sammenlignet med 3,6 kg i kontrolgruppen.

Vægttabet i veganergruppen kan delvist tilskrives, at planteføde generelt er kaloriefattig. I tillæg til dette viste veganergruppen en 16 % forøgelse i deres "efter-måltid kalorieforbrænding", også kaldet den termiske virkning af maden.

Dette ser igen ud til at være forårsaget af det faktum, at insulinaktiviteten viste sig at blive forbedret med 24 %. Forbedret insulinsensitivitet sikrer, at næringsstoffer hurtigere kommer ind i kroppens celler og bliver omdannet til varme i stedet for fedt.

(Kilde: Barnard ND, Scialli AR, Turner-McGrievy G, Lanou AJ, Glass J. The effects of a low-fat, plant-based dietary intervention on body weight, metabolism, and insulin sensitivity. Am J Med 2005;118:991-997)

Selv om en veganerkost nok er for langt fra den kost, de fleste spiser, er der værd at overveje i det mindste at komme tættere på en sund veganerkost - altså bl.a. inkludere mange grøntsager, frugter, bælgfrugter og fuldkornsprodukter i kosten, og udelade så mange animalske fødevarer som muligt.

Fordelene ved at udelade eller begrænse animalske fødevarer fra kosten er mange. Det er ikke så svært som det lyder, hvis man griber det rigtigt an.

Læs evt. mere om det i et tidligere nyhedsbrev:
http://www.slankenyt.dk/slankenyt32.htm


Hvert syvende barn vejer for meget

Børn skal røre sig 60 minutter om dagen!

Det er budskabet i Sundhedsstyrelsens kampagne.

Baggrunden for kampagnen er, at antallet af inaktive børn er steget markant gennem de sidste 20 år. Faktisk vurderer Sundhedsstyrelsen, at 2/3 af de 11-15-årige ikke lever op til WHO's anbefalinger om at være i fysisk aktivitet mindst 60 minutter om dagen. Desuden vejer ca. hvert syvende barn i dag for meget.
(Helse nr. 9, 2005)

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab