Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 271, uge 35, 2013

Krydderier kan erstatte smagen af fedt krydderurter

De fleste mennesker har svært ved at sænke fedtindholdet i deres kost, fordi fedt giver den smag og konsistens til maden, som de har vænnet deres smagsløg til.

Heldigvis kan du gøre flere ting, så du lettere lærer at holde af fedtfattig eller relativ fedtfattig mad.

Krydderurter og krydderier kan nemlig i stor udstrækning give dig en smagsoplevelse, så du ikke føler, at der mangler fedt i retten.

I et forsøg vurderede 150 testpersoner retter med og uden fedt. De fik enten et måltid, hvor der ikke var sparet på fedtet (610 kcal) eller en af to fedtreducerede måltider, hvoraf den ene var tilsat krydderier som løg, oregano, paprika og hvidløg (begge måltider på 395 kcal).

Testpersonerne var delt tilfældigt op og vidste ikke, hvilket af de tre måltider de spiste. Generelt set følte deltagerne, at det fedtfattige måltid med krydderier og krydderurter var lige så godt som det måltid, hvor der ikke var sparet på fedtet.

Konklusionen var, at blot små mængder af almindelige krydderurter og krydderier tilsat grøntsager og kaloriefattige måltider kan gøre disse måltider mere appetitlige, hvilket kan gøre det lettere at skære ned på fedt og vælge flere fedtfattige fødevarer.

Kilde: Institute of Food Technologists (IFT). "Spicing up food can make up for missing fat." ScienceDaily, 15 Jul. 2013. Web. 4 Aug. 2013.

Det er meest en vanesag, hvor fed du kan lide maden.

Mennesker, der først har vænnet sig til fedtfattig mad bryder sig som regel ikke længere om fedtrig mad.

Prøv at eksperimentere med fedtfattig mad i køkkenet. Brug forskellige friske krydderurter og forskellige former for løg, hvidløg, ingefær, gurkemeje, peber og andre krydderier, indtil du finder varianter af retter, du holder af, selv om de er fedtfattige.

En af de hurtigste og letteste måder at sænke kostens kalorieindhold på er ved at vælge en fedtfattig kost.

I gennemsnit kommer ca. 35% af de kalorier, danskerne indtager, fra fedt.
Fødevarestyrelsen anbefaler, at befolkningen i gennemsnit kommer ned på 30%, og at overvægtige kommer under 30% af kalorier fra fedt.

Det vil for de fleste mennesker være en fordel at komme langt under 30 % af kalorierne fra fedt.

Det er blot særlig vigtigt, at den fedt, du får, hører til den bedste slags, hvis du spiser meget fedtfattigt (fx hvis kun omkring 10 % af kalorierne kommer fra fedt).

Det kan være vigtigt at sikre nok omega-3 i kosten.

Fisk (og fiskeoliekapsler) er den rigeste kilde til omega-3-fedtsyrer. Men alle hele og sunde fødevarer indeholder sunde fedtstoffer, inkl. Omega-3.

Valnødder og valnøddeolie er rig på omega-3-fedtsyrer. Det samme gælder rapsolie og hørfrøolie.


Mail: Hvorfor tager jeg på igen?

Jeg er meget frustreret! ... efter at jeg tabte mig sidste år ved at holde en stram kur har jeg nu igen oplevet i de sidste 4-5 uger (igen!!!) min vægt stiger og stiger. Jeg spiser ikke meget, og næsten ikke mere end da jeg var på kur. Sørger for mange proteiner i min kost og passer på med kulhydrater.
Jeg kan næsten ikke klare at skulle på en stram kur igen ... men jeg kan altså heller ikke klare at tage på :-((

Du siger man skal være vegetar. Det har jeg ikke lyst til ... men vil det være min LØSNING!?

VH B.F.

Hej B.F.

Du er ikke alene.

De fleste tager på igen efter, de har tabt sig.

Det er ofte ekstremt frustrerende for overvægtige, der efter stor afsavn og langvarig kamp opdager, at vægten begynder at stige igen.

Du behøver ikke at blive vegetar for at tabe dig, selv om det på mange måder er en god idé.

Det er generelt set lidt lettere for vegetarer at tabe sig og holde vægten nede. Men ellers har vægttab ikke noget at gøre med, om du er vegetar eller ikke.

Du er oppe imod nogle meget stærke mekanismer i kroppen, og medmindre du lærer at tackle det rigtigt, vil du begynde at tage på igen efter et vægttab.

I stedet for slankekure, proteinkure o.l., vil jeg foreslå, at du ændrer livsstil, som beskrevet i Sikker Slank programmet.

Lær at tilegne dig en sund kost med lav kalorietæthed, som du holder af — og det er ikke længere et spørgsmål om at være på kur eller ikke være på kur.

Med venlig hilsen
John Buhl

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab