Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 254. Uge 15, 2013

Vi spiser mere ved søvnmangel og vægten stigerSøvnig kvinde

I et forsøg tog de deltagere, der kun sov fem timer hver nat i en uge, næsten et kilo på.

Tidligere forskning har vist, at mangel på søvn kan føre til øget vægt, men årsagerne til de ekstra kilo var uklare.

I den nye undersøgelse, offentliggjort i Proceedings of National Academy of Sciences, dokumenterer forskerne, at mens det kræver mere energi at holde sig vågen i flere timer, så indtog deltagerne endnu flere kalorier end de ekstra kalorie, de forbrændte, fordi de var vågen i længere tid.

I undersøgelsen overvågede forskerne 16 unge, slanke, sunde voksne, der levede i omkring to uger på University of Colorado Hospital, hvor det blandt andet var muligt for forskerne at måle, hvor meget energi, deltagere brugte, baseret på mængden af ilt, de indåndede, og mængden af kuldioxid, de udåndede.

Deltagerne blev delt i to grupper. Den ene gruppe tilbragte fem dage med kun fem timer til at sove i per nat og en gruppe, der tilbragte fem dage, hvor de havde mulighed for at sove 9 timer per nat.

I begge grupper blev deltagerne tilbudt måltider og havde adgang til snacks i løbet af dagen lige fra frugt og yoghurt til is og chips.

Efter fem-dages perioden skiftede grupperne.

I gennemsnit forbrændte de deltagere, der sov i op til fem timer om natten, 5 procent flere kalorier end dem, der sov op til ni timer om natten, men de indtog 6 procent flere kalorier.

De deltagere, der fik mindre søvn, havde også en tendens til at spise mindre morgenmad, og flere snacks mellem måltiderne.

Faktisk var den samlede mængde kalorier, der blev indtaget som aftensnacks, større end de kalorier, der var i noget enkelt måltid.

Resultater tilføjer til den voksende mængde af beviser for, at det kan medvirke til overvægt at spise sent på dagen.

Kilde: Pressemeddelelse fra University of Colorado Boulder. Kenneth Wright 11.3.2012 Less sleep leads to more eating and more weight gain, according to new CU-Boulder study

Læs evt. også artiklerne:

Hvornår du spiser påvirker din vægt

Er det også vigtigt, hvornår du spiser?

Sammenhæng mellem søvn og kostvaner

For lidt søvn forbundet med fedme — hvad kan du gøre?

Læs bogen Søvnproblemer — er der en naturlig løsning?, hvis du har søvnproblemer og gennemfør konsekvent de trin, der er beskrevet i bogen.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab