Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 220. Uge 26, 2012

Mere motion og mindre fedt giver vægttab

Amerikanske forskere mener at have fundet frem til en strategi for vægttab, der giver succes.

De observerede størst succes blandt de overvægtige, der spiste mindre fedt og dyrkede motion — en gammel velkendt metode.

Forskerne analyserede data fra 4021 svært overvægtige personer. Ud af dem rapporterede 2.523 personer, at de forsøgte at tabe sig. Fyrre procent af disse rapporterede, at de oplevede vægttab på 5 procent eller derover, og 20 procent havde tabt 10 procent eller mere.

Forskerne fandt frem til, at de overvægtige, der motionerede mere og spiste mindre fedt, havde betydelig større chancer for at tabe sig, og de konkluderede, at det kan være vejen frem for mange overvægtige.

De fandt også, at de svært overvægtige, der deltog i vægttabsprogrammer, havde lettere ved at tabe sig.

Kilde: Jacinda M. Nicklas m.fl. Successful Weight Loss Among Obese U.S. Adults. American Journal of Preventive Medicine Volume 42, Issue 5 , Pages 481-485, May 2012

Kommentar:

De fleste mennesker indtager for meget fedt.

I gennemsnit kommer ca. 35 procent, af de kalorier danskerne indtager, fra fedt.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at befolkningen i gennemsnit kommer ned på 30%, og at overvægtige kommer under 30% af kalorier fra fedt. (kilde altomkost.dk)

Flere sunde fiberrige fødevarer (fuldkorn, grønsager, bælgfrugter), færre eller ingen raffinerede kulhydrater, mindre fedt og mere motion, og vi er tæt på en sund og enkel slankemetode, der fungerer.


Mail: Hvor tit skal jeg spise?

Jeg er usikker på, hvor mange gange jeg bør spise!?

Næsten alle siger, at vi skal spise almindelige måltider og mellemmåltider. Jeg er lige nu på en kur, hvor jeg skal spise hver 3. time. Men du skriver, at man skal springe måltider over!!??

Jeg får det rigtig ubehageligt/dårligt, hvis jeg bliver sulten ... jeg bliver nødt til at spise ofte for ellers kan jeg ikke sige nej til slik og især chips og chokolade!

Hilsen
Lene V.

Hej Lene

Næe, jeg siger ikke, at du skal springe måltider over.

Det er desværre ikke helt så enkelt.

Det sundeste og bedste er kun at spise, når du er sulten.

Det er samtidig både sundt og vigtigt for din vægt på længere sigt, at du lærer at kunne klare dig uden mad i perioder.

Hvis du vænner kroppen til konstant at få mad med korte mellemrum, protesterer den også ekstra meget, når maden ikke kommer til tiden, og du fristes alt for let til at spise usundt, eller hvad du lige kan få fat på, når sulten melder sig.

Fra naturens side er kroppen beregnet til let at kunne undvære mad i både korte og lange perioder.

Mange overvægtige, der tit har været på kur, har fået lavet så meget rod i deres naturlige appetitregulering og fornemmelser af sult, at de let kommer til at spise alt for meget af det forkerte, hvis de går for længe, før de spiser, og der ikke er noget sundt i nærheden.

Det er en længere historie, som vi måske kan komme ind på en anden gang, men pointen er, at hvis du ikke kan styre dig, og alt for tit overfalder bageren eller spæner efter hjemmeisbilen, når du blot er lidt sulten, skal du ikke være sulten for længe!

Du er da bedst tjent med at spise sunde måltider hver gang, du er sulten — indtil du får en bedre appetitregulering. Altså spise sund og forholdsvis kaloriefattig mad flere gange dagligt (fx ca. hver 3. time, som du gør nu).

Med venlig hilsen
John Buhl

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab