Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 196. Uge 01. 2012

Overvægtige er mere modtagelige for risikofaktorer der kan give yderligere vægtstigning

Nogle risikofaktorer for fedme bliver stærkere, jo mere overvægtig en person er. Forskeren Paul Williams fra Lawrence Berkeley National Laboratory i Berkeley Californien fandt, at visse risikofaktorer — lavere uddannelsesniveau, forældrenes fedme, og kostvaner med meget kød/lidt frugt — giver en større risiko for overskydende kropsvægt for personer med en højere body mass index (BMI) end for dem med lavere BMI.

Williams konkluderer, at de miljømæssige faktorer, som resulterer i lidt eller ingen vægtstigning hos slanke mennesker, kan have en langt mere udtalt effekt for dem, der allerede har et højt BMI, og denne virkning kan hjælpe med at forklare den store stigninger i fedme i mange vestlige samfund.

Der er altså ifølge Dr. Williams tale om en ond cirkel, hvor folk som tager på i vægt bliver mere modtagelige for de risikofaktorer, der giver fedme, hvilket får dem til at tage endnu mere på i vægt og blive endnu mere modtagelige.

Kilde: Williams PT (2011) Evidence That Obesity Risk Factor Potencies Are Weight Dependent, a Phenomenon That May Explain Accelerated Weight Gain in Western Societies. PLoS ONE 6(11): e27657. doi:10.1371/journal.pone.0027657
Hele undersøgelsen på engelsk her

Kommentar:

Det er flere grund til at svært overvægtige, der har været overvægtig i mange år, har ekstremt svært ved at komme ned i vægt og holde den slanke linje.

Denne undersøgelse tyder altså på, at overvægten i sig selv i en vis udstrækning øger risikoen for yderligere vægtstigning.

Det handler i stor udstrækning om at tilegne sig varer, der gør det muligt og overkommeligt at klare sine vægtproblemer.


Slanketip ...

Begynd dit slankeprojekt, før du går i gang

Bliv først og fremmest bevidst om, hvilke vaner, der har gjort dig overvægtig.

Når du er helt klar over, hvorfor du er blevet overvægtig, kan du lettere vurdere hvilke vaner, du først og fremmest skal ændre.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab