Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 33

28. januar 2005

1) Forstærket indsats mod svær overvægt
2) Kan du ændre dine smagsløg?
3) Mandler er sunde og helt i orden på slankekuren

Kære læser

I denne uge bl.a. lidt om, hvordan du kan ændre dine smagsløg, så du efterhånden holder mere af den sunde mad, der slanker.

Med venlig hilsen
John Buhl



1) Forstærket indsats mod svær overvægt

Indenrigs- og Sundhedsministeren og familie- og forbrugerministeren kommer i dag med et udspil om regeringens visioner for kampen mod fedme.

Mellem 30 og 40 % af de voksne danskere er i dag overvægtige. Det svarer til 1,3 millioner personer. 10-13 % af danskerne er svært overvægtige, hvilket svarer til mindst 400.000 personer, og et stigende antal af dem skal findes blandt børn og unge.

Det har fået indenrigs- og Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen og familie- og forbrugerminister Henriette Kjær til at komme med et udspil til en forstærket indsats mod svær overvægt.
(folkesundhed.dk 14. januar 2005)

Kommentar:

Svært overvægtige bør læse og følge principperne i bogen "Fat for Life?"
http://www.nomedica.dk/fat_for_life.htm


2) Kan du ændre dine smagsløg?

En læser indsendte et slanketip:

"Find madvarer, som ikke feder, men som du stadig godt kan lide. Du skal nøjes med at spise ting, du godt kan lide. Hvis du piner dig selv med at spise slankekost, som du synes smager skidt, holder du ikke ret længe".

Har læseren ret?

Det er naturligvis rigtigt, at det ikke holder i længden, hvis du forsøger at spise mad, du ikke bryder dig om.

På den anden side håber nogle overvægtige - især svært overvægtige - desperat, at de på en eller anden mirakuløs måde kan opnå at blive og forblive slanke, uden de behøver at ændre ret meget på deres kostvaner.

Men alt har en pris.

Også at opnå en slank og sund krop.

Du kan ikke fortsætte med den kost og livsstil, der har gjort dig overvægtig, og samtidig håbe på at nå og bevare din idealvægt.

Det er også værd at bemærke, at det i stor udstrækning er en vanesag, hvad du syntes smager godt!

Dine smagsløg ændrer sig gradvist efter de fødevarer, du spiser. Indtil en vis grænse naturligvis. Du KAN altså lære at holde af sund og slankende mad.

Friske frugter og grøntsager indeholder utrolig mange smagsnuancer, og smager godt i sig selv. Men mange har svækket deres smagsløg - f.eks. med for meget junkmad eller stærke krydderier - at de efterhånden finder friske grøntsager kedelige i smagen - medmindre de tilsættes krydderier, en del dressing e.l.

Når vore naturlige fødevarer skal tilsættes eller overhældes med diverse, før "de smager af noget" er det langt sværere at spise sundt og derved tabe sig på en god måde.

Efterhånden som du begynder at undgå stærke krydderier og bruger mindre salt, bliver dine smagsløg bedre til at skelne smagsnuancerne i den mad, du spiser.

Især sund mad som friske frugter og grøntsager vil begynde at smage af mere. Og DET er en kæmpefordel, når du ønsker at vænne dig til at spise sundt.

Når du først er blevet vænnet fra at spise krydret og saltet mad - og selv meget lidt er nok til at give maden smag - får du pludselig MEGET lettere ved at holde dig til sund slankemad.


4) Mandler er sunde og helt i orden på slankekuren

Mandler er sunde og har samtidig en positiv virkning på kostvanerne hos de mennesker, som spiser dem. Det er konklusionen på en amerikansk undersøgelse bragt i det britiske ernæringstidsskrift, British Journal of Nutrition.

81 forsøgspersoner, som gennem et halvt år blev sat til at spise mandler sideløbende med deres ellers uændrede kostvaner, slog således helt automatisk ind på en langt sundere kostplan.

Forsøgspersonerne i den amerikanske undersøgelse indtog 52 gram mandler om dagen, hvilket svarer til omkring 42 styk.
(Priess; bt.dk den 28. januar 2005)

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab